Sådan Forandrede En Messe Fuldstændigt Mit Liv

Der er mange liv, der igennem tiderne er blevet forandret af et enkelt møde, eller en enkelt oplevelse. Vores liv virker ofte så forudsigelige og lineære – men så sker der pludseligt noget uventet, som ændrer ens kurs fra den ene dag til den anden. Det kan være skræmmende sådan pludseligt at afvige fra den sti, man troede man skulle følge resten af sit liv. Samtidig er det dog også utroligt spændende, og det gør livet mere farverigt og interessant. Jeg tror faktisk at mange går og venter på at de skal blive ramt af sådan en oplevelse: de håber inderligt på, at der vil ske et eller andet, som vil få dem ud af den samme kedelige rutine, som de har kørt dag efter dag, år efter år. Nye oplevelser og spænding er tiltrækkende: men det er ikke altid vi kan få os selv til at kaste os ud i det, når nu det kendte er så trygt og rart.

Men jeg må sige, at det har været det hele værd for mig. Jeg kan derfor kun anbefale, at man tager ansvar for sit eget liv, og aktivt går ud og opsøger den forandring, der vil sætte dit liv på et nyt og mere spændende spor.

For mig skete det ved at tage på en messe. Den virksomhed jeg arbejdede i havde besluttet sig for, at prøve kræfter med at have en messestand på den messe, der blev afholdt årligt i vores by. Ingen i virksomheden havde nogen særlige erfaringer med at være på messe, og da slet ikke med at opsætte og håndtere sin egen stand. Jeg trak det korteste strå, og det blev min opgave at håndtere det.

Det var skræmmende: det var et ret stort ansvar, det var fuldstændigt nyt og ukendt for mig, og der var ingen jeg kunne spørge om hjælp. Men jeg har altid været god til at sætte mig ned, og fordybe mig i ting. Så jeg begyndte at læse op på alt, hvad der har med messer at gøre. Jeg blev en selvlært ekspert i de forskellige former for Storprint der findes: jeg vidste hvor man kunne få trykt bannere, plakater, t-shirts med logo. Jeg havde overblik over hvem der tilbød hvad, og til hvilken pris. Jeg læste om folks erfaringer, og ringede til folk, der havde erfaring på området. Langsomt men sikkert fik jeg ikke bare et overblik over det, at have en stand på en messe, men opbyggede også en vis form for selvtillid omkring hele emnet.

Vores messestand tiltrak overvældende mange mennesker på messen, og det gav selvfølgeligt ros fra chefen. Men han var ikke den eneste der var fascineret over, hvad jeg havde formået at gøre med vores messestand. Der var andre virksomheder på messen der kom op til mig, og spurgte mig til råds omkring print og lignende. Det var min nyfundne ekspertise i alt, hvad der havde med messer at gøre, der åbnede døren til en helt ny karriere og verden af spændende muligheder.