Den Alsidige Bil med Stærk Fransk Charme

Der er ikke mange biler, der har nær den samme franske charme som Renault Megane. Der er gang i fjerde generation af denne lille familiebil, og for hver design iteration er det som om Renault formår at overgå sig selv på både charme og funktionalitet.

Den første Megane kom på banen i slutningen af 1995, hvor den tog over for den velkendte Reunalt 19. Den første generation bar tydelige præg af, at have været inspireret af denne forgænger, og var faktisk i stor grad bygget af modificerede komponenter til denne. Det viste sig at være en enorm succes, og så begyndte Renault ellers at fokusere på at designe og finjustere Renault Megane. Da de vandt ”Årets Bil i Europa” i 2003 blev det helt tydeligt, at de havde fundet frem til en god opskrift for en fantastisk bil.

Den seneste generation kom på banen i 2015, og den har taget alt det bedste med sig fra sine forgængere, og har selvfølgeligt kombineret det på genial vis, med den seneste teknologi og et smukt design. Bilen ligger lavere end de tidligere generationer, og er samtidig større. Det gør det til en fornøjelse at sidde inde i bilen, hvor man på ingen måde føler sig indeklemt. Den er spækket med teknologi: den har indbygget fartkontrol, der specielt er praktisk når man er ude at køre på motorvejen. Bilen kan desuden automatisk lave nødopbremsninger, overvåge ens blinde vinkler, og tilbyde sine indbyggede kameraer og sensorer når der skal parkeres.

Bilen har særligt vundet indpas hos forbrugerne fordi den er så alsidig, og alligevel tilbyder en følelse, som kun meget få andre biler på markedet kan komme i nærheden af. Det er da også grunden til, at Renault har valgt lige præcis deres Megane model til, at skulle udkomme som en ren el-bil i form af Renault Z.E. Selvom elbiler vokser i popularitet herhjemme, og er naturligt tilknyttet den store fokus på vores miljø, så er der stadig en vis risiko forbundet med at satse på produktionen af elbiler. Renault har givet sig selv de bedste odds ved, at tage den populære Megane som udgangspunkt for en elektrisk bil, da den med stor sandsynlighed vil have en enorm gennemslagskraft og er nærmest garanteret at blive populær.

Det er svært at sætte ord på, hvad det er der giver denne bilmodel sin karakteristiske franske Charme. Selvom Renault er et fransk bilmærke, så er det ikke alle deres modeller, der lader dette skinne igennem i nær så høj grad, som når det kommer til Megane. Det er ikke nødvendigvis en charme, der vil passe ind i alle biler eller modeller, så vi ser nok ikke Renault forsøge at genopfinde det der. Det betyder at Renault Megane fortsat vil have noget helt unikt at byde på, samtidig med at den opfylder den generelle bilists praktiske behov til punkt og prikke.