Bilmarkedet i Tyskland Slår Danmark Hver Eneste Gang

Jeg har altid været glad for biler: som barn var det min største hobby, og det har holdt ved lige siden. Dengang havde jeg en stor samling af legetøjsbiler. Hver gang min mor tog mig med ud at handle, plagede og plagede jeg om, at få en ny legetøjsbil. Det var ikke hver gang hun gav efter, men min samling voksede da alligevel stille og roligt. Det må have været frustrerende for min mor: specielt fordi jeg altid tog evigheder om at beslutte mig for, hvilken legetøjsbil jeg skulle have. Vi har flere gange brugt op imod en time inde i legetøjsbutikken, hvor jeg nøje studerede alle mulighederne, før jeg endelig besluttede mig. Jeg er evigt taknemlig for hendes tålmodighed – hun er en stærk kvinde!

Jeg er meget på samme måde i dag. Nu må jeg dog selv have penge op af lommen, når der skal købes en ny bil: min mor slipper for at høre på mit plageri. Men ellers er der ikke meget der har forandret sig. Jeg kan bruge mange timer hos bilforhandleren på at kigge på alle de forskellige modeller, og prøve at beslutte mig for, hvilken bil jeg skal vælge.

Jeg er ikke rig, så jeg kan ikke ligefrem siges at have en ”samling” af biler. Nogle gange har jeg to biler, men for det meste blot en enkelt. Den måde jeg får stillet mit behov for nye biler er ganske enkelt ved at købe billigt og sælge for en profit. Jeg er god til at presse prisen både den ene og den anden vej, og det betyder at min bil-hobby praktiks talt betaler for sig selv.

En ting der hurtigt gik op for mig er, at det danske bilmarked er ufatteligt kedeligt og ensformigt. Alle bilforhandlere har de samme 10-15 modeller til rådighed, og der er yderst sjældent man kan få alt det lækre ekstra-udstyr. De seneste år har jeg derfor i høj grad benyttet mig af import af biler fra Tyskland. Det tyske bilmarked slår det danske gang på gang: udvalget er enormt i forhold til, priserne er bedre, og der mangler aldeles ikke ekstraudstyr. Selvom der er nogle udgifter forbundet med import af en bil, så er det ikke så slemt, som mange går og tror. Er man lidt omhyggelig med sit valg, så bliver det faktisk også nemmere at sælge bilen for en fornuftig pris herhjemme, når man synes det er tid til, at få en anden model. Der er nemlig mange danskere der godt kunne tænke sig en mere spændende bil, end dem de danske bilforhandlere tilbyder, og dem hjælper du jo det øjeblik du sætter din tyske importbil til salg på det danske marked for brugte biler. Det kan du selvfølgeligt tage lidt ekstra for.